top of page
  • Foto van schrijverSanne

Waarom ik doe wat ik doe

Bijgewerkt op: 23 jul. 2021

Het ontdekken van je why, waarom je doet wat je doet, helpt je moeiteloos te werken, alsof het vanzelf gaat.
Wat is jouw why? Wat is jouw drijfveer? Waarom doe jij als creatieve ondernemer wat je doet?


Zonder dit helder te hebben voor jezelf als ondernemer, zonder je why zul je niet die impact maken die je voor ogen hebt, die je zo graag wilt. Naast de impact, maakt het achterhalen van je why ook dat je met iets bezig bent wat je blij en gelukkig maakt. Het is wie je bent en je kunt niet anders dan dat doen. Als ik het zo opschrijf, klinkt het wel erg zwaar en beladen. Een andere wat luchtigere omschrijving is, als ik dat doe, lijkt het allemaal vanzelf te gaan en kost het me geen moeite. Ik denk dat dit ook geldt voor de mensen die zeggen dat hun werk hun hobby is dus dat het niet voelt alsof ze aan het werk zijn.

Simon Sinek heeft er een uiterst inspirerende Ted talk over gegeven, zeker de moeite waard om te kijken.


En wat is dan mijn why? Mijn why is dat ik geloof dat je het niet alleen hoeft te doen. Omdat we samen zoveel verder komen dan alleen. Omdat ik jou wil helpen met het zetten van stappen, met verder komen, met doelen behalen. Omdat mijn frustratie ligt in en ik ongelukkig word van het zien en ervaren dat iemand in zijn/haar eentje aan het ploeteren is. Omdat ik zelf vaak genoeg heb geploeterd, het zelf uit heb moeten zoeken en het gevoel van eenzaamheid wat ik daarbij heb gevoeld ik jou als ondernemer niet toewens. Omdat ik geloof dat de kracht zit in hulp vragen. Omdat ik er blij van word mensen te helpen, verder te brengen.


Dat is mijn why: Mensen helpen, samen is zoveel leuker. Je hoeft het niet alleen te doen.

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page